marknadsföring och en jobbig kvinna

Marknadsföring på schemat. 
En föreläsare som var lite småtråkig idag men som jag har en känsla av att kunna bli bättre med tiden. Stod mest och rabblade till några tråkiga overheadbilder. Overhead, finns dom längre...? "Fröken, jag behöver några overheadpennor!" Känns som att klassen kommer komma igång, rätt många roliga faktiskt. 
Men det är redan en kvinna som jag stör mig på så att jag dör. Idag satt hon precis bakom mig och hon har en förmåga att prata högt för sig själv hela tiden. Allt som föreläsaren säger som man tyst nickar till eller kommenterar i huvudet säger hon högt. Inte högt utan muttrande för sig själv. "aaha, mmm..., precis, ja det hoppas jag, åh nej!, ungefär..., oj då, småskratt, fnys, mutter..." Hela tiden. 
Hade det hänt när man var på bio hade man vänt halva huvudet för att markera men nu ska vi gå i samma klass i 2 år. Det kommer bli väldigt intressant hur detta utvecklas. 

Ikväll ska jag åka till Åre. Alla flyg var äckligt dyra så det blir natt-tåg. Ska bli riktigt kul att komma upp till lilla byn med alla människor. Eftersom jag kan stanna till tisdag så hinner man lugna ner sig lite där också. Blir nog några sköna middagar om jag känner mig själv och människorna där rätt. 
Nu ska jag faktiskt ta mig an en datauppgift vi fick tidigare i veckan. Lunch blir köttfärssåsen jag gjorde härom dagen, känner mig alltid duktig när jag har lagar extra mycket mat som finns att ta av! 



Nedan ser ni den enda anteckningen jag gjorde idag.


bakisdag


Jag har en egenskap att antingen inte bli bakis alls eller så bakis så att jag bara vill dö.
Var ju en sväng på Valla igår och sen var vi ett gäng hemma hos mig och drack allt jag hade i min spritsamling, vin, wiskey, bacardi raz och annat äckligt. Det var först idag som jag insåg att jag var makalöst onykter när jag gick och la mig.
Har varit så makabert bakis idag så att jag åt mitt första mål mat vid sju ikväll. Innan det hade jag fått i mig ett halvt glas yogurt som inte ville stanna kvar längre än ett par minuter. Det ville förresten inte vattnet och huvudvärkstabletterna som jag försökte få i mig heller.
Som tur är har jag varit helt ledig från skola och jobb. Men fy fan för att va sådär bakis.
I morgon bitti har jag Marknadsföring på förmiddagen. Sen åker jag till Åre på kvällen för att spela Broken Open på lördag.
Insåg att jag inte börjar skolan igen förrän tisdag eftermiddag så det blir en härlig långhelg i Åre!

Nu när klockan är halv tolv så har bakfyllan släppt helt, det var på tiden kan jag säga!

Förresten så gick vi inte ens ut igår, så nåt hångel blev det tyvärr inte...

full på valla

5 timmar sen

Ok. Åker från jobbet lite uppgiven av tjejproblem som jag inte kommer dela med mig av här. Helt blandade känslor i alla fall: förbannad, ledsen, uppgiven, glad och ja vad finns det mer?
Ska möta upp Åsas kusin Linda någonstans i stan och då inser jag vilken bra kille jag faktiskt är.
Jag är nästan på väg att åka hem och gräva ner mig i min säng och fylla gropen med 40kg duntäcke när jag tänker: "vad fan håller du på med, du är värd ett glas champagne på Grand Hotel!"
Tänkt och gjort så tar jag 76an till Norrmalmstorg och knallar bort till Grand. Eftersom jag jobbat där så känns det ok och nästan lite skönt att gå in där. Tycker till och med att det är lite skönt att gå igenom sidodörrarna i entrén i stället för den där stora snurran, eftersom det är där alla som kan Grand går.
Skit samma -  jag slår mig ner och säger till han som serverar "är Pol Roger fortfarande er huschampagne?". Och enda anledningen att jag gör det är för att han ska tro att jag med lite slitna jeans, ostrukna skjorta och sunkiga tygsneakers kanske, kanske är nån hipp itmiljonär eller skivsnubbe som helt naturligt hänger på Grand.

Möter i alla fall upp Åsas kusin Linda som jag inte träffat många gånger och fullkomligt spyr ur mig alla mina känslor samtidigt som jag proppar i mig chips, wasabinötter och rostade jordnötter på samma gång. Är i vanliga fall rätt soft men kommer på mig själv att nästan hyperventilera med munnen full av nötter och champagne.

4 timmar senare

Efter några timmar på Solvalla utan vinster men med destå mer öl så tänkte vi bege oss in till stan. Jag är helt ledig från jobbet i morgon och är rätt jävla sugen på att bli full och hångla med nån riktigt söt tjej. Högst på listan just nu måste ändå en servitris på East ligga. Satt i baren i fredags och konstaterade att min kanske blivande flickvän jobbar just där. Hon vet förstås inte om det själv men om hon jobbar ikväll kanske jag berättar det för henne.

Kvällens bästa konversation måste ändå handla om min idé om världens bästa present... nej, jag kommer inte skriva om den nu utan berätta i morgon. Den är så bra så att ni kommer inte önska er någonting annat i resten av era liv!


valla (sjukt tråkigt inlägg)


Sitter faktiskt på jobbet nu. Kommer jobba en del med Roomservice hela säsongen ut samtidigt som jag pluggar. Skönt att komma in och jobba lite för det fan inte bara skönt att va ledig på vardagar. Man känner sig mer som en lodis som inte har nåt jobb och ingenstans att ta vägen.
Ikväll ska jag möta upp Johan och Åsa på Solvalla. Jag går sällan på Valla om vi inte har någon häst som startar. Men ikväll är det visst nåt roligt arrangemang där och vi tänkte bli fulla allihop! Eller, i alla fall jag...

Jaha, kul inlägg det här blev då... har inget mer att skriva. Det enda jag kan nöja mig med är väl att jag har någolunda bra självinsikt.



jag älskar min kaffemaskin


Köpte en Nespressomaskin för drygt ett halvår sen. En del grejer man köper har man lite lagom använding för och en del förstår man inte hur man klarat sig utan. Mr Cube är en sån sak. Ja, jag kallar honom för det. Han har en släkting som som bor i samma hörn i köket,  hon heter aerochino och hon värmer och skummar mjölk.
Tillsammans gör dom så bra kaffe att jag blir glad varje gång jag kommer på mig själv att behöva en kopp.
Nu på morgonen gjorde jag som vanligt en kaffe med mjölk. Jag är dålig på om det är en latte, macciato, café aux lait så jag säger bara kaffe med mjölk.
Senare idag ska jag göra en lista på mina bästa prylar, är ingen prylbög, men jag gillar listor så det är därför.


vad är värst?


Käkade en rätt sen men god spagetti med köttfärssås. Tänkte lyxa lite och va uppe sent eftersom jag är helt ledig i morgon. Ska äta sopplunch med sötaste tjejen i stan vid tolv och det är det enda jag har att passa.
Men när jag käkade fastnade det en bit tomat mellan tänderna, så jävla irriterande! Som tur är har jag en hel kartong med Plackers hemma. Fick en stor kartong får några år sen när jag jobbade på Big Brother och har fortfarande kvar minst 45 paket.
Tomatbiten försvann rätt lätt.  Men, vad är egentligen värst att få mellan tänderna...?
Mina kandidater:

En bit tomatskal

äppleskal

Majsbit när man ätit popcorn, sån där hård liten jobbig bit

Majskolvsmajs

Djungelvrål


pant, papper, burkar och glas

Eftersom jag varit ledig från skolan hela eftermiddagen har jag varit duktig och städat hemma.
När jag var klar så stod hallen helt full med skräp, returpapper, burkar och allt möjligt som ska returas.
Jag inser att jag är en riktig tönt, för jag tycker typ det är lite jobbigt att gå och slänga returgrejer. Man står där (min returstation ligger i korsningen Sveavägen/Tegnergatan) mitt i rusningstrafik av människor. Har två, tre påsar fulla med  flaskor och slänger rätt färg i rätt box.
Egentligen borde jag när jag står där tänka "alla kollar på mig och tänker, shit vad duktig han är som slänger sina returer, jag har ju en hel garderob full hemma".
Men nej Fredrik han tror att folk tänker såhär "haha kolla killen som står och kladdar med gamla äckliga flaskor och bryr sig om att returnera dom, vilken tönt! fixa nån som gör det åt dig väl!"
Och så kommer jag på mig själv att slänga dom lyxiga flaskorna lite långsammare så att kanske nån som går förbi ska tänka "åh kolla han har druckit en Reisling från Schloss Vollrads som inte ens går att få tag på systemet", eller "åh Champagne minsann, han tjänar säker sjukt mycket pengar". Vilken idiot man är!


Faktum är att jag varmt kan rekommendera Schloss Vollrads viner, även dom som finns på systemet! Mycket bra till stark Thaimat!
Och håll med om att flaskan är sjukt snygg!


åh fan!

Det är rätt ofta folk säger saker eller man ser saker som är så självklara att det enda man kan tänka på är "åh fan!".

Jag tänkte dela med mig med lite såna saker. Prova själva -  det är riktígt skönt när nån kommer med nån kommentar eller påstående, svara bara "åh fan!".

Dagens "Åh fan!" kommer från trapphuset på skolan.



datalära


Sitter på lektionen och har datalära. Nu har vi "bensträckare", har alltid ogillat det uttrycket. Det ligger liksom inte rätt i munnen och det låter fult.

Vi började dagen med Upprop, det är verkligen precis som när man gick i grundskolan-  alla sitter och väntar på att det är sin tur att bli uppropad. Och alltid är det nån stackare som inte blir uppropad som ser lite extra ledsen ut.

Eller han som blir uppropad som inte är här - vart är han? Är han sjuk? Är han död? Är han bara lat och har försovit sig?


shit vad snygg hon är!

Ok, jag har blivit lite nördig nu i helgen. Kollade igenom alla 7 avsnitten av Generation Kill som var väldigt bra. Konstaterade att HBO måste va den kanalen som producerar bäst TV-serier!
Så jag gick in och kollade efter fler serier att upptäcka. Visar sig att dom precis börjat sända en ny serie som heter "True Blood", en serie med massa vampyrer i amerikanska södern. Låter som en tråkig story men som vanligt är dialogerna riktigt roliga och smarta! Och riktigt snygg vinjett!
Men framför allt är ju hon som har huvudrollen så snygg så jag orkar inte! Påminner lite om en tjej på mitt jobb (före detta jobb) som heter Mia.
Som alla gör när man sett nån snygg i nån film eller serie kollade jag upp henne på IMDB. Anna Paquin - eftersom jag har så sjukt dålig koll hade jag ju aldrig hört namnet förut men det visar sig att hon är 2 år yngre än vad jag är och vann en oskar 1993 för sin medverkan i Pianot, 11 år gammal -  hallå!!? Jag är 28 och har precis börjat plugga till rörmokare...
Kan i alla fall rekommendera den här serien också.

I morgon ska jag publicera bilder innefrån min skola - helt opublicerade för omvärlden tidigare.

08:30-12:00
KYIS08.1
Datakunskap
S2
Niclas Pergament
#Ta med era datorer


Sov gott!

grammatikproblem

Som några av er märkt och några redan påpekat så lider jag av problem att skilja mellan e och ä. Vässa en penna stavas med ä och inte e, Fredhäll stavas inte Fredhell.
Har haft problemet alltid så vitt jag vet och det härstammar nog främst ifrån min Gotländska härkomst. Säg Vässa en pänna på Gotlandska, det blir mer som "viess ein pienne".

So bare with me. Jag kommer fortsätta med mitt problem men jag är tacksam för att ni läser och märker mina ord!

Ikväll kollar jag sista avsnittet av Generation Kill. Är typ förbannad för att jag tycker Alexander Skarsgård är bra. Som kille vill man liksom inte tycka att han är bra. Så mycket skönare att tänka "han är skitsnygg och alla brudar vill ligga med honom, men han är värdelös som skådespelare". Nu har jag inte ett skit på killen - fan!


dag 1 - part II

Matte på eftermiddagen.
Vi börjar med lite soft uppvärmning. Vilket i det här fallet innebär repetition av matte A och B.
Ni vet, huvudräkning, avrundning, procenträkning, geometri, numerisk räkning, bråk, negativa tal, stora och små tal, förenklingar, ekvationer, funktioner, exponentialfunktioner, potenser, exponentiella förändringar och glöm för guds skull inte bort Mr Pythagoras!
Jag kan meddela att det här sitter rätt jävla långt inne. En trött gammal gubbe som bor i min hjärna som hade pensionerat sig för länge sen vaknade till och började smörja igång mattehjärnan. Men han är riktigt morgontrött kan jag säga! Hoppas han har vaknat till liv till nästa vecka när vi börjar räkna svåra saker!

En skön kille i klassen som jag fortfarande inte vet vad han heter verkar ha gjort ungefär samma sak som mig. En helomvändning. Han har drivit det där mysiga fiket i Fredhell som heter Bageriet. Ni vet, det där med massa gamla dörrar från gamla lägenheter i sthlm i inredningen och som gör grym frukost. Han ska sälja det nu så är det nån som är sugen på att ta över ett anrikt bra gammalt fik ska ni slå till!

I morgon vankas datalära!


dag 1 - part I

skrev detta vid lunch efter 1a lektionen.


Då började skoldagen med 2 timmar introduktion.
Mest prat om hur hela utbildningen kommer se ut osv. Det roliga är förstås att man direkt börjar iakta alla klasskamrater. Vi är ungefär 30st i klassen varav 27 inte helt oväntat är killar. Tjejerna är faktiskt tjejigare än vad man fördomsfullt skulle tro. En är riktigt söt till och med. Hade visserligen med sig sin nyfödda son och det är väl skönt så att man inte efter några veckor tycker det är jobbigt att gå till skolan för att man råkat ligga med den enda snygga tjejen i klassen på nån efterfest och presterat alldeles för dåligt.

Nu på eftermiddagen ska vi ha vår första matte. Vi kommer läsa matte C och D. Jag har inte läst matte sen 2an på gymnasiet och det var 98. Det kommer bli spännande att se hur man klarar av derivata och allt dessa kurser har att erbjuda.

Jag och Moa Wictorén hade förresten en trevlig servettkonversation på East i fredags kväll efter några glas vin. "Hur räknar man ut omkrets och area på en cirkel?". Det blev en del skissande på en av Easts skitiga servetter och till slut kom vi faktiskt fram till korrekta lösningar. Det är väl ungefär så mycket matte jag ägnat mig åt sista åren.

Åt förresten två riktigt bra förrätter där, 2 bra och en dålig ska tilläggas eftersom jag för ovanlighetens skull skickade tillbaka deras koreanska pannkakor som smakade skit. Men jag kan varmt rekommendera deras friterade minibläckfiskar med mangosallad och en god stark dipsås! Till det bör ni dricka en riesling eller en söt chardonnay!


Nu säger mannen i manchesterbyxor att lektionen ska börja.


12 timmar kvar

Då är det 12 timmar kvar tills jag ska va i skolan.

På schemat:
10:00-12:00
KYIS08, FT08
Introduktion
SFö, S2
Peter B Gehlin, Anna-Karin Härd, Kjell Carlsson

13:00-16:30
KYIS08
Matematik
SFö
Peter B Gehlin

Har helt fastnat i Generation Kill idag så jag har inte funderat så mycket kring skolan faktiskt.
Återkommer i morgon och berättar mer hur första dagen i skolan var.

Sov gott!

råbiff, frukost och idol


Mötte upp några vänner igår på Mäster Anders på Pipersgatan 1 på Kungsholmen. När jag kom dit bestämde jag mig för att sympatiäta en förrätt. Beställde en halv råbiff - Tror helt ärligt att Mäster Anders har Stockholms top 5 råbiff! Snyggt serverat med alla tillbehör, kan varmt rekommendera!

Idag är det sista dagen innan mitt nya liv som student börjar. Har precis gjort en härlig kaffe och njuter av Idol-repriserna från veckan. Magnus Hagelin och c:o, ni har som vanligt lyckats att göra turnén till höstens tv-höjdpunkt! Blir förstås också glad när jag får återse min gamla vän Eddie från Idol 2004, ni vet - Ey yo jag heter faktiskt Eddie jag skrivit detta själv, med papper och penna, hey, ni vet... Var ju faktiskt på plats i juryrummet när han gjorde sin tidlösa audition - det är ungefär lika stort som att jag sett Kriss Kross live!

Vad är planerna för dagen annars? Leta reda på och vessa* några bra pennor att ha med i morgon, slå in böckerna i bokpapper, putsa skorna och vad man nu mer gör innan första skoldagen, sist var jag ju 7 år liksom!

*FOTNOT:
Stavade "vessa" (vessa några pennor) med e i stället för ä. Står för mitt misstag och gör en fotnot i stället för att ändra i texten. Det här är säkert någonting jag kommer lära mig mer om i skolan. Tack för hjälpen Åsa!


apatisk lördag kväll blir fantastisk lördag kväll


Ligger för tillfället hemma i min i och för sig nya skitsnygga soffa från Inneboende (fick köpa butiksexet av supersnälla Emilia som jobbar där och som för övrigt är skitsnygg!) och gör inte mycket annat än att stirra in i min datorskärm. Har kollat på Hancock - filmen där Will Smith är superhjälte, helt ok faktiskt.
Var en stund nästan på väg att slänga in handduken och bara låta den här kvällen rinna ut i sanden. Hatar dom där kvällarna när man inte orkar ta sig för någonting alls... Men nu har jag bestämt mig för att rycka upp mig och möta upp några vänner på Mäster Anders.
Det är Johan Lindberg, hans tjej Anna och 2 vänner till dom. Johan känner jag genom travet - eller från början från ett gäng jag brukade spela poker med, skit samma.

Det kan nog bli en riktigt bra kväll.  Kanske till och med fyllebloggar när jag kommer hem...


generation kill

Har börjat kolla på en ny HBO-serie, "Generation Kill" med bla Alexander Skarsgård som en halvdryg skön lutendant i amerikanska Marines. Har bara sett två avsnitt än och det är rätt skön underhållning. Om man nu får kalla krig och död underhållning. Det händer inte så mycket, men jag känner på mig att det kommer igång snart...

http://www.youtube.com/watch?v=uSQ_7u2v_zs

en idé


Nu såhär tidigt känner jag att jag har så många idéer på hur jag skulle vilja utforma den här bloggen och vad jag ska skriva om.
Nu slog det mig att jag gärna vill att ni som läser hjälper mig med vad som skulle va kul att veta. Här är några ämnen som ni kan välja mellan:

BERÄTTA MER OM:
SKOLAN - vad fan gör ni nu egentligen?
GAMLA JOBBET - är det där verkligen sant?
VÄNNER - vem är gravid nu? berätta mer om den där middagen!
TJEJER - hur fan går det med tjejerna egentligen Fredrik?
SEX - ligger vet jag att du gör - so till me more!
INREDNING - du har ju jobbat på Roomservice, har du några bra tips!?
MAT - Fredrik, du som gillar att laga mat, vad ska jag äta ikväll?? eller - ska vi äta middag?
VIN - jag drack ett sjukt gott vin igår, du måste testa och säga vad du tycker!
MUSIK - Jag är uttråkad på min gamla musik, har du nåt bra tips på nåt nytt eller gammalt som är bra?
TRAV - Berätta lite hur det går för hästarna, eller lägg bara upp nån söt bild på ett föl...
GOTLAND - Ska du verkligen flytta hem till ön om 2år... "vad gör man där på vintern liksom?"
STOCKHOLM


Det kommer bli lite som när ni önskar låtar hos DJ'n - det kan dröja lite innan låten kommer men det kommer, va så säkra. Så, önska på!

mina första skolböcker



Såhär ser dom ut. "kurslitteraturen". Den ena, den gula diskret designade heter Marknadsföring och är en pjäs på drygt 400 sidor - vi får se vad vi ska använda den till.
Den andra "matematik 3000, kurs C och D - Naturvetenskap och teknik" är lite mer crazy design på. Det är några abstrakta målningar på som ska föreställa - ja nu har jag stirrat på den i 5 min utan att komma fram till vad fan det ska föreställa! Har någon nåt förslag?? Den verkar i alla fall jätterolig när jag bläddrar i den!

kurslitteratur



Jag har fått i uppdrag att införskaffa mig kurslitteratur, "kurslitteratur", tror aldrig jag tagit det ordet i min mun tidigare....

en blogg, jag??

Bakgrund:
Jag heter Fredrik Cederqvist och är 28 år gammal.
Idag kom jag på en underlig och helt ny idé - jag ska börja skriva en blogg. Varför då?? Jag är den som länge inte ens visste vad en blogg va. När folk sa "jag läste det i hans blogg" så visste jag fan inte vad det var.
Har aldrig läst eller följt någon blogg heller för den delen så jag förväntar mig inte direkt att folk ska börja läsa min.

Anledningen att jag börjar skriva är för att jag har så många funderingar, idéer och tankar som skulle va skönt att få ut och få ner någonstans.

Är på väg att göra en radikal förändring i mitt liv och jag tänkte att det skulle va kul att följa den förändringen. Mest för mig själv antar jag eftersom jag aldrig skrivit dagbok. Förutom den där träningsdagboken vi skulle fylla i när jag tränade mycket golf och det gick ju sådär.

Jag har sen 6 år tillbaka jobbat inom det som dom flesta skulle kalla "media". Jag vet inte vad som innefattar just "media" men jag har jobbat inom tv så jag antar att jag måste säga att jag jobbat inom branchen "media"

Nu, eller sen i fredags har jag slutat med det för att ändra mitt liv rätt radikalt. Jag ska från och med måndag börja studera!
Jag ska läsa en kurs som så fint heter installationsingenjör. Det är en VVS-utbildning. Varför?
Kort och gott är det så att min pappa driver ett företag på Gotland som heter Värme & Sanitet. Det är en företag inom badrum, värme, vatten och sanitet. Min farfar startade företaget för exakt 60 år sedan i år och det är min avsikt att flytta till Gotland och börja jobba där om 2 år.


Jag märker redan nu att jag skriver alldeles för tråkigt och korrekt, så vi får se vad det blir av denna blogg. Vad kommer den handla om då? well... jag tänkte nog bjuda på allt möjligt: skolan, gamla jobbet, vänner, tjejer, sex, inredning, mat, vin, musik, trav, gotland, stockholm,


Men tanken är i alla fall att jag och andra ska kunna ta del av mitt liv under denna period som ligger framför mig - denna "descent from working man to student".


RSS 2.0